Nagroda za wyróżnienie

21.06.2020, Kategoria: Aktualności

Aktywność się opłaca. Fantastyczna przygoda i świetna lekcja kulinarnego fachu spotkała dwie uczennice naszego Technikum Żywienia. Karolina i Zuza zostały wyróżnione w akcji Zasmakuj w książkach, którą od maja prowadziła Biblioteka szkolna

 Nagrodą był udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez szefa kuchni Pałacu Goetz Pawła Krasa. Piękne wnętrza, nowoczesne techniki gotowania, świetna atmosfera i przepyszne efekty pracy to wrażenia, które długo pozostaną w ich pamięci. Dziewczyny pod okiem profesjonalistów przygotowały:

Danie główne: Halibut przygotowany metoda sous vide, chips z tapioki, sałatka z

rabarbaru, czarny makaron.

Deser: kompresowane truskawki, kwiaty czarnego bzu i lody z kwaśnej śmietany. Mniamyes


Galeria Zdjęć